© 2009 Linda Kalender_klein

De röda dagarnas paradis

Ibland har man tur. Tyskland är inte bara det europeiska land med flest röda dagar, Bayern är det bundesland som har flest i Tyskland. Om jag har räknat rätt har Sverige i år fattiga fem röda dagar som infaller på en vardag. I Bayern har vi hela nio, vilket förstås har att göra med att nästan 60 procent av befolkningen här nere är katolsk. Skönt att inte bara de religiösa har ledigt. 

Dagens röda dag kallas Fronleichnam. Jag tänkte inte gå in så mycket på den religiösa betydelsen. För München betyder Fronleichnam gayfest, då anorndas nämligen Klenzestraßenfest på gatan Klenzestraße i området Glockenbach. Garanterat kul även för hetero-besökare. Jag ska dit på eftermiddagen. Tradition är tradition!

Foto: © Rainer Sturm / www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>