© 2009 Linda Polis

Stackars polisen (som tur är får han byta kläder)!

Inte är det lätt att vara polis. Man jagar tjuvar och idioter för att skydda en befolkning som klagar och gnäller över minsta böteslapp. Och så alla dessa öknamn. Jag vet inte om poliserna i Tyskland är extremt mycket mindre omtyckta än sina svenska kollegor. I Sverige kallas polisen snut, plyt och potatisgris. Tyskarna kan bättre. Här de synonymer för polis jag har hittat:

Ordnungshüter , Bullerei , Freund und Helfer , Herren in Grün, Polente, Scherge, Schupo, Büttel, Gendarm, Bullen, Wachtmeister, Häscher, Landjäger, Kriminalbeamter, Bullinskis, Streifenhörnchen, Grünzeug, Schinttlauch, Grüne Pest, Kalkmützen, Mützenständer, Männer in grün, weiß-grüner Partyverein, weiß-grüner Partybus, die Grünen, grüne Minna, Polypen, Schildkröten, Team Green, Trachtengruppe, Pozilei, Gesetzeshüter, Konstabler, Polente, Auge des Gesetzes, Ordnungshüter, Polyp, Gesetzeshüter, Schutzmann, Bullerei, Bullenpest, Buletten, Kabelbinderfetischisten, grün-weiße Rennleitung, grüner Verein, Razziafetishisten, Grünlinge, Grünzeugs, Zivilbullen, Schlümpfe, Scherge des Sheriffs, Schmier, Trachtenverein Grün-Weiß, Waldmeister …

Vissa begrepp lär försvinna nu när polisen i Tyskland ska byta färg och bli blå. Flera bundesländer har redan övergett den gröna och utan tvekan illa omtyckta outfiten. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan poliserna här i Bayern får slänga de extremt fula uniformerna. Gul skjorta, mossgröna byxor och brun-beiga byxor har så vitt jag vet varit ute på modefronten i minst 30 år nu.

Foto: © Michael Bührke, www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>