© 2009 Linda DSC02060_klein

De magiska Alperna

Bara någon timme bort från stan ligger Alperna. Möjligheterna att vandra och åka skidor är fantastiska. Det vackraste jag vet är Isar, en 295 km lång flod som flyter genom Tyrolen och Bayern. Här i stan är det populärt det populärt att bada i Isar eller anordna mysiga grillkvällen på någon av stenstränderna mitt i stan. I går gjorde vi en utflykt till Karwendel-bergen, vid gränsen till Österrike, där Isar tar fart. Oss mötte en otrolig natur: skogar, berg, sandstränder, rytande forsar och vattenfall med klart bergsvatten.

På vägen hem stannade vi till i en liten by och åt på den enda restaurangen – ett Gaststätte längs vägen i den pluttiga byn Vorderriss. Och här kan Sveriges vägkrogar ta åt sig. Jag vet inte vad det är med Sverige, men service är något som inte existerar. För dyra pengar kan man skatta sig lycklig över en varm korv eller en inplastad räkmacka för 70 spänn. Allt hämtat på plastbricka förstås. I går satt vi utomhus vid dukat bord, blev serverade spädgris med knödel respektive tagliatelle med färska kantareller i smör- och persiljesås. Till efterrätt bjöds det på färska jordgubbar. Därtill öl. Och hela kalset gick på 40 euro. Vid sådana tillfällen vet jag att jag aldrig mer kan bo i Sverige. Jag skulle sakna den sydeuropeiska servicen alldeles för mycket.

DSC02014_klein

DSC02018_klein

DSC02020_klein

DSC02026_klein

DSC02030_klein

DSC02032_klein

DSC02040_klein

DSC02042_klein

DSC02051_klein

DSC02055_klein

DSC02057_klein

DSC02058_klein

DSC02060_klein

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>