© 2009 Linda Carlitos_klein

Veckans restaurang: Carlitos i Au

I München blir saker och ting lätt ytliga. In-områdena och trendrestaurangerna avlöser varandra och ofta tycker jag att hjärtat bakom försvinner. Det är viktigare vart man går än varför. Men när folk i Berlin eller Köln fnyser åt München och avfärdar stan som en snobbhärd brukar jag argumentera emot. Det handlar nämligen om att hitta sina smultronställen.

Carlitos är ett av mina. Restaurangen ligger i ett av stans få rivningsfärdiga hus, mitt i den pittoreska stadsdelen Au. Det är lite svårt att stoppa stället i någon kulinarisk byrålåda. Inredningen är lite nött och flippig, ägaren en äkta bajer, pizza är specialitet och gänget i baren gör supergoda coctails. Jag tittar förbi lite då och då, mest på grund av stämningen (helt klart gemütlich), men även för att klämma en av stans godaste rucola-pizzor.

I lördags var vi bjudna på Carlitos sommarfest som blev en rätt oförglömlig upplevelse. Funk-DJ och latino-toner i all ära, men när en 51-årig strippare från New York dök upp satte jag nästan chokladmoussen i halsen. Trodde inte att jag skulle blir strippad inför före min 30års-dag. Men rätt som det var låg leopardoutfitten i en prydlig hög framför mig på bordet.

Det hela var helt enkelt en happening. Med massor av bubbel blandat med fläderblomssaft. Jag lovar att striptease inte hör till vanligheterna på Carlitos.

Fasade_klein

Pizza_klein

Mädels_klein

Unterwäsche_klein


View Larger Map

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>