© 2009 Linda Ersatzfoto

Att fånga väljare med brösten

CDU-politikern Vera Lengfeld har spetsat till den tyska valkampen. Hennes valplakat visar upp henne och kanslerin Angela med djupa urringningnar. ”Wir haben mehr zu bieten” lyder texten (vi har mer att erbjuda). Vad ska man tycka? Vackert är det i alla fall inte.

Många minns säkert de berömda bröst-bilderna från förra året, då Merkel gick på opean i Oslo med en klänning så vågat skuren att de flesta hoppade till eller satte champagnen i halsen. Det var liksom en chock att se Merkel så - vår lilla gråa mus till bundeskansler, den trist klädda förtidstanten som först fick locket av läppstiftet efter hon blev Tyskland mest viktiga person. Och så dyker hon upp i Norge som tuttdrottning!

För Merkel själv var det nog lite jobbigt att de där bröstbilderna for över jorden och fick ett mittuppslag i Spiegels specialutgåva ”2008 års största händelser”. Ännu jobbigare för henne är det nog att just de bilderna sitter uppklistrade överallt på nytt. Vera Lengsfeld frågade nämligen inte om lov vare sig hos Merkel eller partiet. Nej, hon ville överraska Merkel, heter det. Jo, det lyckades hon nog med. 

Bild: lånad från www.vera-lengsfeld.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>