© 2009 Linda kantareller

Sverige-idyllen fortsätter

Att bo långt borta och komma hem är på många sätt att leva den dröm jag vet många tyskar har om Sverige. Sverige är landskap av oändliga skogar, slingrande grusvägar och hemliga sjöar. Kaffepannor ångar i kapp, ostkakan är vit och bullarna är alltid nybakade. Man stöter man på glömda gårdar, bönhus, skolor och sockenstugor. Människoödena är karga och fantastiska. 

Jag vill skriva tusen och tusen böcker efter varje besök.

Som alltid när jag är här på hösten står svampplockning på programmet. Skogarna mötte mig med en svamprikedom utan like. Två timmar och massor av kantareller och taggsvampar var resultatet. Jag lovar att det blir en sväng ut i Perlacher Forst när jag kommer hem. Har aldrig testat att plocka svamp i Tyskland, men har fått blodad tand efter framgångarna här hemma.

Det många tyskar inte vet om när de svärmar om Sverige är att detta land är extremt hemsökt av myggor. Efter en vecka i landet har jag redan räknat till 24 myggbett. Det är riktigt läskigt att sova när man hör de blodtörstiga satarna på andra sidan myggfönstret. Brrr!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>