© 2009 Linda Bundestag_klein

Här var det valfeber!

Nu är man tillbaka på plats! Vädret är fantastiskt här nere, riktig högsommar. Mer spännande är att hela landet kokar av valfeber. Den 27 september är det dags för Bundestagswahl 2009. För tillfället leder svart-gult i opinionsmätningarna, de röda och gröna ligger något efter. Det här är ett av de få val, där jag personligen tycker att vilket resultat som helst blir bättre än det politiska dagsläget.

Det var år 2005 den stora koalitionen mellan socialdemokraterna SPD och konservativa CDU/CSU grundades med Merkel i spetsen. Slagorden stod som spön i backen. Bara en stor koalition kunde hantera stora uppgifter. Landet behövde ”en stabil och handlingskraftig regering”.

Men det var svårt att hitta raka vägar som passade alla. Visst har det väl varit kompromisser som kantat regeringens beslut? Man lyckades inte bestämma en klar linje vad gäller energipolitik och kärnkraftens vara eller icke vara. Inte heller kunde man enas om en hälsoreform som skulle passa alla. Ofta talades det i media om rädslan att tappa ansiktet vid olika politiska beslut. Familjeminister Ursula von der Leyen får störst lov av mig för sin kvinnovänliga politik med bl.a. införandet av fler dagisplatser. Men ofta har känslan varit att ett förbund mellan de stora borde kunna utföra några fler underverk. Och tittar man på den demokratiska aspekten var det nog inte heller någon höjdare att bunta ihop motpolerna.

Som sagt: Den 27:e smäller det!

Bild: © kiPiX / www.pixelio.de

2 Comments

 1. Posted februari 19, 2010 at 11:32 | #

  Freut mich, dass dir (ich darf doch ”du” sagen?) das Bild gefällt.
  Schade, dass du nicht auf Deutsch bloggst – dein Blog sieht mir recht interessant aus und ich suche immer nach etwas Lesenswertem.
  Wie man auf meinem Blog sehen kann, bin ich noch Schüler. Daher versuche ich jede Informationsquelle aufzusaugen und daraus zu lernen.

  Viel Erfolg &
  Gruß Kiwi

 2. Linda
  Posted februari 19, 2010 at 15:21 | #

  Hi Kevin!
  Klar darfst du ”du” sagen! In Schweden haben wir ”Sie” komplett abgeschafft und das finde ich gut! Ich habe gesehen, dass du Schüler bist. Vielleicht entscheidest du dich später dafür, Fotograf zu werden? Ich ahne sehr viel Talent! :)
  Dir auch viel Erfolg! LG/ Linda

One Trackback

 1. [...] ist schwedisch und passend zum Artikel, der unter dieser Überschrift veröffentlicht wurde, wurde auf lindakarlsson.de das folgende Bild veröffentlicht: Reichstagsgebäude – in Berlin aufgenommen von Kevin [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>