© 2009 Linda Bratwurst Braunau_klein

Det kommer korv från Braunau

Det är känt att Chile tjänade som fristad till mängder av högt uppsatta nazister efter andra världskrigets slut, ett kapitel i historien man nog inte är stolt över. Många av förbrytarna finns tyvärr säkerligen kvar, onda människor brukar ju vara seglivade.

Kompisar till mig reste runt i landet för ett tag sedan. Där stötte de på den lilla orten Nueva Braunau. Hmmm …. just det – Braunau heter också orten i Österrike där Adolf Hitler föddes. Nueva Braunau grundades 1875 av österrikiska invandrare. Förutom en tysk korvfabrik (!) finns det heller inte mycket att se.

Av alla namn i denna värld …

 Thanks to Cori and Julian for the pics! :)

DSC_1912_klein

Cori_Schield

DSC_1909_klein

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>