© 2009 Linda FT1

Semester i historieboken

Sedan i helgen har jag kämpat med två nya projekt, dels en artikel om ett tyskt förlags expanderingsstrategier, dels en väldigt teknisk översättning som visade sig vara lite svårare än jag trott från början. Utanför fönstret spelar den bayeriska hösten – som alltid blir vädret fantastiskt i lagom tid till Oktoberfest. 

Har suttit och sorterat gamla semesterkort på datorn den senaste halvtimmen, bl.a. från bilresan genom Tyskland som jag och min man gjorde i vintras. Att resa tvärs igenom landet, från München till Hamburg, är en upplevelse både vad gäller varierande mentaliteter och natur. Något som jag tyckte var speciellt spännande var att resa genom Ruhr-området.

Jag minns bilderna från industriområdena i Ruhr i historieböckerna på högstadiet. Kolbrytning över alla gränser, miljöförstörelse, försurning, döda skogar och arbetslöshet.  

Därför var det jag som spejade hela Autobahn-sträckan genom ”Ruhr-Pott” efter de enorma stålttornen, de s.k. Fördertürme som är kännetecknen för eran av tysk kolproduktion. Nu var det inte så att det direkt kryllade av dem. Ett ynka torn fick jag syn på i Gelsenkirchen, i närheten av Düsseldorf. Attans vad pampigt det var. Se själva!

FT2

FT3

FT5

FT6

FT7

FT8

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>