© 2009 Linda Handy_klein

Äntligen kan man prata telefon i Münchens tunnelbana

Hurra! Efter en seg kamp har snubbarna som ansvarar för stans offentliga trafiknät äntligen gett med sig.  Från och med nu kan man prata mobiltelefon i Münchens tunnelbana. Helt otroligt att det skulle ta så lång tid. Diskussionen blossade upp när pensionärer blev uppspöade i tunnelbanan. Det hade varit lättare för dessa att skaffa hjälp om de haft täckning på mobilen. Nu äntligen har man tagit detta enorma steg.

De rostiga kugghjulen gnissar. Jag minns mina första år här i stan. Då var det förbjudet att prata telefon på spårvagnen. Anledningen var att man störde folk. Pensionärerna var kvicka på att skälla ut en om man svarade ändå när det ringde. ”Det är förbjudet, fy skäms” osv. Helt idiotiskt.

Foto: © Dorothea Jacob/ www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>