© 2009 Linda district9-poster

Missade Fantasy Film Festival i år

Tysklands bästa filmfestival avslutades här om dagen – Fantasy Film Festival. Under 10 dagar visas det bästa av världens alla sci-fi-filmer. Och glöm mainstream! Här visas de hårdaste rysarna och de läskigaste alien-filmerna. Festivalen äger rum i Berlin, Hamburg, Köln, Frankfrut, Nürnberg, Stuttgart och München. Alla föreställningar är slutsålda, stämningen är kanon. Allt visas på orgiginalspråk utan fånig dubbning (som tyskarna annars håller på med).

I år missade jag festivalen helt, hade inte tid helt enkelt. Sedan jag kom tillbaka från Sverige har jag ägnat mig åt att ta igen jobb och tråkig bokföring. Igår kompenserade jag fantasy-förlusten genom att titta på omskrivna District 9. Jag hade höga förväntningar och dessa överträffades. Jag trodde aldrig jag skulle säga om en alien-film att den var realistisk, men det var District 9. Helt fantastisk.

Tyvärr fick vi bara biljetter på tredje raden framifrån på Cinema, vilket framkallade en något otrevlig spykänsla vid action-senerna.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>