© 2009 Linda Bestick_klein

Sunkiga skrovmål för nattsuddare

Finns det något som är mer obligatorisk vid en riktig utgång än ett ordenligt mål mat så där vid tre-tiden på morgonen? Under min studietid i Umeå satt varenda student och häckade på Max framåt småtimmarna. ”Skrovmål” tror jag menyerna hette. Ännu tidigare, i Uppsala, satt vi för det mesta på hamburgerrestaurangen Clock’s och goffade strips efter t.ex. Kulturnatten.

På senare år har min mage dock blivit extremt känslig för fast food – särskilt när den ska simma omkring i en mage försurad av en helkväll av färgglada drinkar. Därför tänkte jag passa på att tipsa om ett genialt matställe i München som har öppet 24 timmer om dygnet - Lamm’s (kolla in hemsidan, den är så härligt sunkig) vid Sendlinger Tor. Här församlar sig prostituerade, halickar, fulla ungdomar och andra original nätterna igenom. Konceptet är varm mat dygnet runt. Nu tänker jag inte påstå att maten är fantastisk på Lamm’s, men jag tycker det är guld värt att kunna äta Käsespätzle klockan fyra på morgonen efter en hård utekväll samt bli serverad av servitör med vit handduk över armen. Perfekt när man är lite för darrig för att stå och köa med plastbricka på en grisig McDonald’s.

Här några bilder från senaste besöket.

DSC02109_klein

DSC02110_klein

DSC02114_klein

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>