© 2009 Linda Hamburg_klein

De hetaste tyska städerna

Det brukar vara München som leder alla möjliga rankings över de tyska städer – välstånd, hälsa, lycka osv. Därför är det extra roligt att läsa den senaste studien från Prognos-Institut. Här framgår nämligen att Hamburg och Berlin har den största tillväxtpotentialen i Tyskland. Även landsdelar som brukar anses vara mest trista slår sig bra i konkurrensen.

I studien tar Hamburg ledningen, tätt följt av Berlin. Bayerns stolta huvudstad hamnar först på tredje plats.

Överraskande nog hittar man Hannover på sjunde plats. För mig är Hannover nämligen världens tristaste stad. Man säger ibland ”Wer aus Hannover kommt, der findet’s überall schön” – (för den som kommer från Hannover är det vackert överallt). Usch, jag minns mina marsveckor på CeBIT med rysningar längs ryggraden. Förmodligen är Hannover trevligt, men jag förknippar staden med just denna evigt långa teknik-mässa och långa arbetsdagar.

Dessa är alltså Tysklands topp-regioner, med störst potential för framtiden:

1. Hamburg
2. Berlin
3. München
4. Frankfurt am Main
5. Köln
6. Stuttgart
7. Hannover
8. Düsseldorf
9. Biberach
10. Esslingen

Bild från Hamburgs hamn (Europas största efter Rotterdam): © Olaf Schneider /www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>