© 2009 Linda Bestick_klein

Havegrynsslem och sur grädde

Jag har saknat filmjölk så otroligt mycket sedan jag kom ner hit. Ingen fil med knäckebrödsbitar och ingefära … snyft. Men i dag när jag skulle laga kantarellpaj (jo, ibland får jag för mig att laga mat) gjorde jag den stora upptäckten att det visst finns fil. Sauerrahm (sur grädde) kallas den och säljs i småförpackningar á 250 g. Folk bakar och lagar mat med den. Smakar nästan exakt som filmjöl, bara tjockare i konsistensen! Varför har jag inte kommit på det tidigare?

Några roliga tyska ord när jag ändå är i farten: Havregrynsgröt heter Haferschleim (havreslem), surströmming Stinkefisch (stinkfisk) och kaninöron Hasenlöffel (harskedar).

:)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>