© 2009 Linda Golfo_klein

Veckans restaurang – Osteria Il Golfo

Efter ett misslyckat försök att göra kantarellpaj (varför ser receptbilderna alltid så annorlunda ut än det egna resultatet?) var det på kvällen dags att inse att ”äta bör man, annars dör man” osv. Jag har häckat i flera dagar över en stor översättning och flera mindre. Mina ordböcker kvider av trötthet, mina ögon likaså. Därför stämde jag träff med min f.d. granne Alexandra, som är här på besök. I morgon åker hon hem till Dubai igen.

Vi gick till vårt gamla stammställe Osteria Il Golfo här i Nymphenburg. Ingen annanstans är man mer local än här. Kocken Franco kramar om en när man kommer innanför dörren, det bjuds på snapsar till höger och vänster, menyn är härligt italiensk. Ett gott tecken: Franco handlar råvarorna på Viktualienmarkt, där jag har stött på honom några gånger.

I kväll blev det en pizza och några glas Prosecco Aperol. Så nu sitter jag vid computern och är lite gladare! :)


View Larger Map

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>