© 2009 Linda Poliser_klein

Hela stan är full med poliser och italienare

Den kommande helgen är den galnaste man kan vara med om i München. Det är nämligen den andra oktoberfesthelgen och den tillhör traditionellt italienarna. På ”das Italiener-Wochenende” vallfärdar tiotusentals italienare till Oktoberfest. De flesta kommer i husvagn och polisen har fullt sjå att bogsera bort felparkerade fordon. För parkeringsplatserna och campingplatserna blir smockfulla på ”null komma nix”. Många är de sammetsögda och ack så desperata Vincenzos, Umbertos, Carlos och Lorenzos som irrar runt i jakten på parkeringsplatsen med P.

Stan mobiliserar polis från både Tyskland och Italien, Röda korset tar in extra hjälp och varenda tolk i stan är behövd för alla nödsituationer som uppstår på och utanför festområdet. Och om tyskarna i Bayern släpper loss på sitt älskade Wiesn är det ingenting mot vad italienarna gör. Varenda lokaltidning publicerar tips för tjejer hur man på italienska blir av med karlar. För flirt-faktorn stiger omkring tusen procent när dessa hetlevrade sydeuropéer beträder ölborden. Det kan bli riktigt jobbigt ibland och jag med många undviker Oktoberfest just den här helgen. Också därför att det blir så otroligt fullt. Till och med vanliga Biergärten måste stänga på grund av överfyllning.

På eftermiddagen var jag ner en sväng på stan. Och Mamma Mia! Överallt italienare. Fulla sådana! Det gapas, sjungs, skrålas, dansas – non stop! Jag skulle tippa att ljudvolymen i innerstan har fördubblats på bara någon dag. Och ett polisuppbåd nästan jämförbart med G8-mötet för två år sedan. Det är härligt att bara stanna upp och titta.

Det blir ingen Oktoberfest för mig i helgen, måste hur som helst ladda inför nästa. Då kommer nämligen pappsen med flickvän och det blir Wiesn för allt vad Dirndln håller! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>