© 2009 Linda polizist_Wiesn_klein

Talibanhot: ökad säkerhet på Oktoberfest

Osama Bin Laden har orsakat lite extra nervositet på årets Oktoberfest. I senaste videon hotade ju Bin Laden Europa och speciellt Tyskland med attentat som följd av de kritiserade Bundeswehr-bombningarna i Afghanistan. Polisen i München svarar med mer personal och hårdare säkerhetskontroller på Oktoberfest. ”Vi tar hoten på allvar”, säger polisens talesman Wolfgang Wenger till tidningen Abendzeitung. Varje morgon genomsöks festtälten med bombhundar och fler väskkontroller än vanligt är planerade de kommande dagarna. 

Redan i lördags införde Bayerns flygförbud över festområdet efter att ett lågt flygande flygplan med reklam gjort besökarna oroliga.

Antalet Oktoberfest-besökare låter sig dock inte påverkas. I helgen trängdes mer än 3 miljoner människor på Theresienwiese. Det har redan druckits 3,3 miljoner liter öl, vilket motsvarar 200 000 fler än förra året (vänta bara tills ni får se ökningen efter att pappa varit här).

Bild: © Dieter Schütz / www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>