© 2009 Linda Herbstblätter_klein

Wiesn-förkylning och nobelpris i litteratur

Vilken hektiskt vecka det har varit! Mein Gott!

Jag har dragits med en elak förkylning, vilket hela stan tycks göra. Det pratas om ”die Wiesn-Grippe” – Oktoberfest-influensa. Man viskar om att glasen inte diskas ordentligt i öltälten. Nåja, står man i ett stort tält tillsammans med några tusen andra personer är väl risken för sjukdomar helt enkelt större.

Fast jag blev nog lite hypokondriker när min doktor i morse påpekade att man däremot får munherpes av glasen på Biergarten också. Hjälp!

Sjukdomar hit eller dit – jag åkte i alla fall på en rejäl antibiotikakur. Tur att det bara är Oktoberfest en gång om året.

Det regnar så där otroligt höstlikt utanför fönstret och har gjort det hela kvällen och eftermiddagen. På bara någon dag har alla löv blivit gula och börjat ramla ner. Det är riktigt mysigt. Jag vill ha en kamin och en engelsk jättefåtölj. Ja, och en tekanna vore också bra.

Jag skriver och översätter för tillfället en massa texter inför en mässa i slutet på oktober. Det är enormt stressigt med många ändringar. Parallellt har jag skrivit klart en artikel. Det känns som om datorn och jag har växt ihop och blivit en enhet. Och när jag tänker på saken: Jag har tre datorer – en ”stor”, en laptop och en liten laptop för konferenser, resor osv. För någon månad sedan dog en av dem och det kändes som att jag lämnade mitt barn hos doktorn när jag oroligt flängde iväg till elektronikaffärerna vid Hauptbahnhof.

Jo, en nörd har jag nog alltid varit! ;)

Jobbstress till trots har jag förstås inte kunnat missa dagens stora nyhet: Berlinaren Herta Müller får årets nobelpris i litteratur. Vilken grej! Jätteroligt!

Foto: © Jürgen Acker/ www.pixelio.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>