© 2009 Linda Refugio_hausmesse2_klein

Insats för våra flyktingar i dag

Vilken lång dag jag har bakom mig i dag. Har jobbat hela dagen på mässa och raggat sponsorer för Refugio München. Vi hade hängt upp bilder som våra flyktingbarn målat i konsterapi, vilket såg väldigt snyggt ut. Vi lyckades t.o.m. sälja en av de större (om den lille konstnären ger sitt samtycke förstås).

Det roligaste på mässan var personen som höll i informationen/underhållningen – en halvgalen karl i hatt, blottarrock och solglasögon. Vår fundraising-chef Kerstin (se bild) blev rätt överraskad när han gläntade på rocken! ;)

Vilka original det finns i den här världen.

Refugio_Hausmesse1_klein

Det har fortsatt snöa i dag och vår gamla Altbau-lägenhet är svinkall fastän ägaren äntligen har kommit på att man kan knäppa på värmen i oktober (han brukar vänta så länge som möjligt med det).

Problemet är att det tar evigheter att få upp värmen (otäta fönster och högt i tak). Å andra sidan är det ändå så svindyrt med värme här i stan att man inte gärna vrider på elementen. Det gör liksom alldeles för ont när elräkningen dimper ner i lådan. Man klär hellre på sig lite mer och lufsar runt i raggisar och stickade tröjor. Annat är det i Sverige. Inte tänkte jag någonsin på värmekostnader när jag bodde hemma, el och värme fanns ju bara där …

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>