© 2009 Linda RRose_klein

Marwa El-Sherbinis mördare inför rätta

Ska man vara glad nu när Marwa al-Sherbinis mördare ska få sitt straff? Det är svårt. Vad tjänar det till? Alex W. är ett socialfall som lever på socialbidrag. Han kommer förmodligen få ett bättre liv i fängelset – ett varmt rum med TV, godare mat och gratis gym. Här kan han fortsätta odla sitt hat mot islam. Familjen han förstörde kommer aldrig att hämta sig. I Egypten sitter en treåring hos sina morföräldrar och bearbetar minnet av att se sin mamma förblöda efter de många knivhuggen.

31-åriga Marwa al-Sherbini gjorde rätt när hon polisanmälde Alex W. som kallat henne slampa, terrorist, islamist osv på en lekplats i Dresden för att hon bar slöja. Tingsrätten i Dresden gjorde grova fel som lät honom komma till rättegången med en kniv. Han kastade sig över al-Sherbini och högg henne 18 gånger innan vakterna vaknade till liv och slet bort honom från henne. Även al-Sherbinis man knivhöggs när han rusade till hennes hjälp. Dessutom blev han skjuten med avsikt i benet av en polis som trodde att han var al-Sherbinis angripare. När man inte vet vem man ska skjuta, skjuter man alltså närmaste person med arabiskt utseende?

Denna tragedi hände i juli i år. Nu har rättegången mot Alex W. inletts och säkerheten i tingsrätten har aldrig varit så hög. Det hjälper inte Marwa al-Sherbini. Hon och hennes familj hade kommit till Tyskland på ett forskarstipendium. I höst skulle de återvända till Egypten.

Jag är så trött på att islam framställs som en fiende i alla möjliga sammanhang. Marwa al-Sherbini var en modern kvinna som bar slöja i ett modernt europeiskt land. Det blev hennes och hennes ofödda barns död. Hon var gravid i tredje månaden vid tiden för mordet. Den här världen är verkligen vidrig ibland.

Foto: © Ruth Rudolph/ pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>