© 2009 Linda Brief_by_Daniela-Baack_pixelio.de_klein

Mitt påtvingade postkontor

Det finns en del nackdelar med att jobba i home office. En av dem är den olidliga strömmen av paket som man snällt nog tar emot till sina grannar.

Grejen är den att jag mer än gärna tar emot paket till mina snälla och söta grannar som sitter på kontor hela dagarna. Problemet är bara att dessa sällan beställer någonting hem. Det gör däremot husets enda otrevliga människa som bor ovanför mig. Hon är grannen som aldrig säger hej när vi ses på gatan eller i trappuppgången, som dammsuger tidiga söndagmorgnar, som spärrar igen hela trappuppången med barnvagnar av olika modeller, som lämnar portdörren öppen så att folk kommer in och stjäl post och vars man är allmänt otrevlig och aldrig håller upp portdörren fastän man kommer och springer. Sedan snart två år bemöts jag av hennes extremt otrevliga beteende.

Och just henne har jag i dörren var och varannan dag för pakethämtning. Hon är nämligen hemma med barn och tycks inte göra något annat än att beställa på postorder dagarna i ända. Märkligt nog är hon aldrig hemma när paketen levereras och de landar därför hos mig. I staplar står de innanför min dörr, sedan kommer hon ner och säger ”Sie” och ”Danke” och skäms. För hon tycker om mig lika lite som jag tycker om henne. Hon grämer sig så in i skogen varje gång jag tar emot paket. 

Jag lyckas förstås alltid upprätthålla en extrem kylighet när hon knackar på. Jag fokuserar på allt jag tror kan verka högdraget och besvärat, med ständigt höjt ögonbryn. Jag lovar att hon kostar mig en extra åldersrynka. Därför blir jag extremt irriterad när min man med god min håvar över paketen, skrattar, flinar och önskar en trevlig kväll. Så kan man bara inte bete sig mot the dark side en trappa upp. Han säger att det bara är kärringar som retar upp sig som jag gör. Det gör mig ännu surare.

Just nu känner jag bara för att vinna pengar och köpa en stuga uppe på någon avlägsen alptopp, där jag bara störs av koskällor. Utan grannar.

Foto: © Daniela Baack/ pixelio

One Trackback

  1. [...] ni när jag hade mina utläggningar om hemska grannar vars paket jag fick ta emot hela tiden. Nu förstår jag varför det hände hela tiden att jag fick ta emot alla leveranser till Herr [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>