© 2009 Linda Ersatzfoto

Stackars Robert Enke

Det är jobbigt att se Robert Enkes fru. I går förlorade hon sin man, i dag satt hon blek och sammanbiten på presskonferens och förklarade hur hon trott att han mådde. Hela Tyskland sörjar landslagsmålvaken Enke som inte längre orkade utan kastade sig framför ett tåg. 32 år gammal blev han. Men något lätt liv hade han inte utanför fotbollen. Hans lilla dotter dog 2006 av ett hjärtfel och han led av depressioner.

Teresa Enke berättar om svåra tider då hennes man var akut depressiv. Samtidigt säger hon att han inte ville prata om sina depressioner. Paret hade adopterat en flicka tidigare i år och Robiert Enke var rädd att hon skulle tas ifrån honom på grund av sjukdomen.

Enke spelade frisk inför både fru och läkare och fick dem att tro på en förbättring samtidigt som han förberedde sitt självmord. Ingen märkte hans självmordsbenägenhet. I sitt avskedsbrev ber han anhöriga och läkare om ursäkt för detta.

Tysk fotboll har förlorat en stor kille. Enke debuterade i Bundesliga som 18 -åring. Hela landet sörjer en ung talang som hade så mycket framför sig.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>