© 2009 Linda efcni_benefizgala_0412[2]_klein

EFCNI: Gårdagens välgörenhetsgala med Robert Wells och Stefan Marquard

Das_Foyer_im_EFCNI-Licht_kleinSom jag skrivit om tidigare firar organisationer för prematura barn världen över en „Prematurity Awareness Day“ den 17 november i år. Denna dag till ära organiserade EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) i går kväll en välgörenhetsgala, där pengarna oavkortat gick till arbetet för för tidigt födda barn, den största barnpatientgruppen. Jag och maken var på plats, i vackra Alte Kongresshalle här i München.

För underhållningen stod Robert Wells och han bjöd på en riktig show á la Wells. Svenskarna i publiken fick beviset för att Robert Wells är en av Sveriges största entertainers och tyskarna fick lära känna de bästa sidorna av en musiker som hittills är relativt okänd i landet. Den som hade väntat sig stillsam piano-musik blev nog rätt överraskad. Stämningen var på topp i en och en halv timme, särskilt vid rock-klassiker som Fogertys Rockin’ all over the world eller vackra stillsamma stycken som China Moon eller Sing me another Song, specialkomponerad för EFCNI.

efcni_benefizgala_0580_kleinEfter konserten var vi bjudna på mat av tyska stjärnkocken Stefan Marquard. Med sig hade han sitt Jolly Roger Cooking Gang. Gänget är känt för att bojkotta traditionell kockklädsel och för att jämföra matlagning med rock n’ roll. Sällan har jag varit så fullproppad.

Jag pratade en stund med Robert och Stefan och liksom på presskonferensen för en månad sedan blev jag verkligen imponerad över det otroliga engagemang grabbarna uppvisar. Båda ställer upp helt gratis för EFCNI och försöker ständigt hitta nya vägar för att dra in pengar för prematura barn.

”Det är svindlande att över en miljon barn i världen föds för tidigt i världen varje år och dukar under på grund av brister i sjukvården”, sade Stefan Marquard.

Robert hoppas att många kommer att ladda ner sången Sing me another song och därmed donera pengar till arbetet för prematura barn. Från och med december kan man göra det bl.a. här.

Här mitt favoritfoto från kvällen: Stefan Marquard, EFCNI:s ordförande Silke Mader med son Lukas, 12 år, och Robert Wells. Silke fick tvillingarna Lukas och Lena i 25:e graviditetsveckan. Lena överlevde inte. Lukas kämpade vidare och överlevde fast han bara vägde 515 gram vid födseln. Bemötandet av läkare och bristen på stöd efter förlossningen fick Silke att engagera sig i de här frågorna. Och i går var Lukas helt klart kvällens största stjärna!

Danke, Lukas, für die Beratung beim Nachtisch! :)

Silke_Mader_mit_Sohn_Lukas_von_den_Stars_gerahmt_klein

Foto: EFCNI

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>