© 2009 Linda Bulle_klein

Där åkte man dit ordentligt – sabla polisstat!

I dag känner jag mig riktigt låg. Jag har nämligen blivit offer för polisstaten Bayern. Jag kan fortfarande inte tro att det är sant.

I maj i år cyklade jag mot rött. Det var en liten gata utan en enda bil i sikte. Ja, ett typiskt ställe där precis alla cyklister åker mot rött. Inte för att det rättfärdigar att man kör mot rött, men ÄNDÅ! Polisen känner till detta och hade tagit plats bakom en bred reklampelare. ALLA åkte dit (förutom pensionärerna som tjafsade och fick cykla vidare med en varning). Även jag. Jag som i vanliga fall cyklar extremt lagligt (jag är nämligen rädd för polisen). Dumt nog gjorde jag det den här gången och åkte på 70 euro i böter.

Nu kunde man kanske ha trott att historien var slut där, med ett litet hål i plånboken. Det trodde i alla fall jag. Tills brevet kom på posten i dag. Med en ordentlig överraskning.

Jag befinner mig nämligen fortfarande i prövotid för körkortet, som jag tog i juni 2008. Prövotiden är liksom i Sverige två år. På grund av mitt brott mot trafikreglerna under denna prövotid, måste jag nu gå på något som kallas för Aufbauseminar. Detta innebär sammanlagt 12 timmar på körskola (vilket kostar runt 250 euro). Där ska vi sitta och prata om hur man kör bil utan att bryta mot reglerna. Dessutom förlängs nu min prövotid med två år.

Om jag får säga vad jag tycker står inte mitt straff i någon som helst relation till brottet. Jag och min cykel hamnar i samma kategori som personer som t.ex. åkt fast för fortkörning på Autobahn. Det finns inga mellanting. Nu förstår jag varför de flesta jag känner här nere hyser ovilja för poliser och den enorma byråkratiska apparaten som ligger bakom regler av det här slaget.

”Se upp för frigående tjur. Livsfara!” säger skylten som Dirk Schmidt hittade på en cykeltur. Passande … Bulle (tjur) är även ett vedertaget öknamn för våra kära tyska poliser.

Foto: © Dirk Schmidt/pixelio

2 Comments

  1. Marina
    Posted november 20, 2009 at 13:58 | #

    Jag säger då det, snacka om straff. Det var hårt. Du får nog hålla dig inne i två år nu, det verkar för riskabelt att gå ut……

  2. Linda
    Posted november 20, 2009 at 14:19 | #

    Jo du! Här nere är det ord, disciplin och inga visor som gäller! ;)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>