© 2009 Linda Etage Zwo 009_1_klein

Veckans restaurang: Etage Zwo

Varför kallar jag de här inläggen ”Veckans restaurang” när jag inte skriver dem en gång i veckan? Ingen aning. Kanske med förhoppningen om att jag kommer att göra det en dag …. :)

I kväll har jag i alla fall varit på ett alldeles nyöppnad restaurang. Münchens gastro-mys-man Carl (som äger bl.a. kultiga Le Florida i Max-Vorstadt) har tagit över lokalerna efter världssämsta veganstället Zerwirk och skapat Etage Zwo (”våning två”) i gamla stan, Ledererstraße 2. Superpraktiskt för dem som vill gå ut efter maten – en trappa ner håller bl.a. klubben Registratur till. Redan vid fem-tiden på eftermiddagen vibrerade golvet av soundcheck.

Maten på Etage Zwo är mycket bättre än på Le Florida. Jag åt en La Ole – wraps med tomatsås och spenat. Smakade jättebra. Mina följeslagare var nöjda med fisk respektive gnocchis. Personalen är ung och trevlig precis som på Le Florida. Jag bara älskade frågan ”Wie ist die Stimmung bei euch?” (hur är stämningen?”). Supergulligt! Största plus får stället för Carl och enkel, men supermysig atmosfär med olika små rum.

Eftersom det ändå är fredag kväll passar jag på att tipsa om min topplista över Münchens barer som jag postat på Backpacking.se. Den hittar ni här. Kanske det finns någon ny svensk münchenbo out there som funderar på utgång i helgen. Man vet ju aldrig!

Några suddiga bilder från Etage Zwo:

Etage Zwo 001_2_klein

Etage Zwo 003_3_klein

Etage Zwo 004_4_klein

Etage Zwo 006_5_klein

Etage Zwo 007_6_klein

2 Comments

 1. Sascha
  Posted november 21, 2009 at 18:22 | #

  Carl rules!

 2. Sascha
  Posted november 21, 2009 at 21:09 | #

  check out the ”le florida”, too.
  http://leflorida.de/

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>