© 2009 Linda Kina.2_klein

Spionerande kineser runt hörnet i mitt kvarter

Brukar inte jag alltid säga att grannar är värst? ;) Runt hörnet där jag bor ligger det kinesiska generalkonsulatet, en vacker gul byggnad som står under ständig polisbevakning. På söndagar brukar Münchens tibetaner protestera (för det mesta) fredligt på trottoaren utanför.

Under tisdagen genomförde den tyska statsåklagarmyndigheten razzior mot fyra kineser i deras lägenheter i München. Anklagelserna lyder spionage. På uppdrag av den kinesiska staten ska dessa personer ha spionerat på uigurerna som är bosatta här i stan. I Peking räknas den uiguriska minoriteten som ett hot mot Kina. Det bor runt 500 uigurer i München och deras världskonferens organiseras här. Flera av dem vittnar om hotfulla telefonsamtal.

Spionaget ska ha skett i regi av generalkonsulatet i München.

Aj aj!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>