© 2009 Linda Bilkaos2_klein

Auto-galenskap

I dag är jag lite trött på min omedelbara omvärld. Jag syftar på bilkulturen här nere. Den gör mig galen ibland. 

Det tutas, skriks och idiotkörs. Jag förstår faktiskt inte hur någon svensk skulle kunna överleva en bilfärd genom detta aggro-land vad gäller bilkörning. Som snäll svensk måste man ju bli ihjälskrämd när man på autobahn har en ursinnig BMW i häcken som blinkar, tutar och hytter med knytnäven. Jag har t.o.m. varit med om att få saker kastade på bilen, vilket inte är så roligt i 140 km/h och regn.

Sedan har vi det där typiska i Tyskland (och speciellt i Bayern) att alla vill ligga och trycka i vänstra filen – den som endast ska användas till att köra om. Ungefär som om man är skogens konung bara för att man inte släpper fram någon. Det händer hela tiden och är anledningen till massor av konflikter ute på de temperamentsfulla motorvägarna.

Just runt om München har man också ständigt att göra med alla rikemansyngel som susar runt i porsche, lotus och svindyra oldtimers. Det är SÅ irriterande att bilkörning inte bara kan vara att komma från punkt A till punkt B. Här står bilen för så mycket status att de flesta bilförare behöver ett bilsläp för att få med egot.

I Sverige kan man per sms får en persons kontaktinformation utifrån dennes bilnummer. Man får vara glad över att det inte är möjligt här. Då skulle vi nog få bygga några fängelsen extra för alla mord.

I korsningen på bilden blev jag nästan påkörd när en minibuss blåste mot rött för ett tag sedan. Vill man ta sig över övergångsstället tar det en kvart. Bilförarna är förbannade. Spårvagnschaffisarna är förbannade och en gång var tioende minut blir någon ambulansförare förbannad därför att många bilförare ännu inte förstått det där med att man faktiskt får köra en bit mot rött om det är en nödsituation. Jag undrar hur många som fått sätta livet till just här.

Kan man inte bara montera bort alla sabla biltutor i det här landet? Eller skicka samtliga bilförare på boot camp eller nåt?

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>