© 2009 Linda Ersatzfoto

Jung avgår – tack och lov!

I dag kom beskedet att Tysklands arbetsminister Franz Josef Jung avgår på grund av luftangreppet som gick snett i Afghanistan som krävde tiotals civila offer (jag har skrivit om detta här). Efter den katastrofala aktionen hävdade Jung, som vid den tiden var Tysklands försvarsminister, att inga civila dödats och att Bundeswehr inte begått några fel. Som om någon trodde på detta … Nu tar Jung äntligen konsekvenserna för sitt handlande. Överbefälhavaren för den tyska armén har också avgått till följd av luftangreppet. Jag är otroligt glad – även om det inte hjälper de sörjande familjerna i Afghanistan. Det var helt enkelt inte rätt att försöka släta över det här stora misstaget.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>