© 2009 Linda Smiley_klein

Tyska namn är helt enkelt inte kloka!

Nu får det nästa vara nog. Det här med tyska namn är helt enkelt inte klokt. Folk heter de mest konstiga saker här. Ta bara läkarkåren. Det är som om folk bestämmer sig för att bli läkare utifrån sina namn och den ena situationen är inte klokare än den andra. Bara för att ta tre exempel som jag själv stött på nyligen vad gäller läkarbesök:

- Min man måste undersöka halsen och går till öron-näsa-hals-doktorn Dr. Kotz (= doktor Spya)

- Jag letar efter en ortoped i närheten och stöter på Dr. Barfuss (doktor Barfota)

- Och så höjdpunkter över alla: Min svärfar har precis genomgått en prostataoperation på en dyr privat urologklinik utanför stan. Gissa min gapande mun och mina uppspärrade ögon när jag på skylten läser Dr. Castringius. Hur man man låta någon med ett namn som påminner om kastrering ens titta på ens prostata????

Foto: © Stephanie Hofschlaeger/pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>