© 2009 Linda wasserwerfer_klein

Här tänker polis och politiker fel!

Nej, nu får det vara nog med dumheter. Klagade inte alla på Bush för att han förde krig mot terrorn istället för att förebygga den? Och ändå ser man själv inte skogen för alla träden.

Det som gör mig förbannad är nyheten i Spiegel i dag om att den tyska polisen inhandlar supermoderna vattenkanoner i Österrike för att ha i beredskap inför framtida kravaller med vänsterradikala. 400 hästkrafter, 10 000 liter vatten ombord har de små kampmaskinerna och kan spruta 3 300 liter vatten i minuten. Kostad per styck? 1 miljon euro. Och man har beställt hela 50 stycken. Sammanlagt ska man inhandla 78 stycken.

Spiegel citerar poliser som är stolta över de nya high-tech-kanonerna. De nämner främst första maj-kravallerna i Berlin och Hamburg. Det är här de nya fordonen ska komma till insats i framtiden. Och det kommer inte att bli roligt. I somras användes två vattenkanoner på Schanzenfest i Hamburg. Panik utbröt. För det är inga roliga skador man får av en vattenkraft på 3 300 liter i minuten.

Det sätt polisen pratar om demonstranterna gör mig rasande. Man kallar vänsterdemonstranter ”kunder” och hävdar att man börjar med att blöta ner dem.

78 miljoner euro läggs på de här maskinerna. Hade man inte kunnat använda dessa skattepengar åt att hjälpa människor i nöd istället? Det finns en anledning till att de här människorna demonstrerar och förstör. Det handlar om ungdomar som inte har jobb – som i Berlin, ungdomar som kastas ut från sina lägenheter därför att husen köps upp och förvandlas till dyra bostadsrätter – som i Hamburg. Hur väl hade man inte kunnat använda 78 miljoner euro i social väg?

Bild från demonstration i Rostock med anledning av ett G8-möte: © Andreas Hilbeck/pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>