© 2009 Linda weißwurst_klein

Ett vänligt München så här i julens kölvatten

Tillbaka i ”Land der Weißwürste” (den vita korvens land, som Bayern också kallas) är det inte bara vädret som förundrar.

Det var ju inte klokt vad bussiga och trevliga alla människor har blivit över den heliga helgen. Innerstaden var fullproppad med folk i dag, mellandagsrean är igång. Men nästan alla har ett leende på läpparna, bilar (t.o.m. taxibilar) släpper folk över gatan där det inte finns övergångsställen och det tutas ungefär 40 procent mindre än i vanliga fall. Kan det vara julen som gör folk så här? Härligt!

Jag var in till stan på förmiddagen för att handla lite mat på ekologiska supermarket Basic. Som vanligt efter julen vill man ju komma igång med någon typ av nyttig och kroppsvänlig livsstil. Massor av färska grönsaker och en stor påse dinkelfrön slank ner i matkassen (bredvid en ekologisk champagne till nyårsafton).

Lunch åts på Shoya, Münchens kultigaste sushi-restaurang. Där frossade jag i jasmin-te, gröna bönor, ris, alger och groddar.

Det känns som att 2010 kan börja!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>