© 2010 Linda Bild012_klein

På jakt efter Faschingskostym

Nu är karnevaltiden här på riktigt. Och inte bara uppe i karnevalhögborgarna Düsseldorf och Köln har man börjat ladda med konfettin. Även här nere i Bayern ska det firas karneval. Eller Fasching som man också säger. Jag har varit på stan och kollat in kostymer. Hörde några svenska röster i människomassan:

”Va, har de inga pippi-peruker?”

Hihi, vad rart! Kostymutbudet är annars helt fantastiskt. Av alla affärer måste jag säga att Karstadt vid Hauptbahnhof har stans bästa Fasching-avdelning. Jag passade på att ta några foton med mobben.

Jag ska fira Fasching på Faschingsdienstag (den 16 februari). Det är karnevalens stooora dag. Att gå genom vilken tysk stad som helst är en symfoni i galenskap. Det är både roligt och tröttsamt, men här i München kan man ju dra sig undan. I Köln tar karnevalen över hela staden.

Det bästa jag vet med Fasching är att man äter munkar, massor med härligt pudrade munkar. Krapfen heter de här nere, i Berlin säger man Pfannkuchen. Ni ser: Jag har koll på det viktiga här i livet! :)

2 Comments

  1. Marina
    Posted februari 6, 2010 at 19:34 | #

    Du vet väl att din gamla fantomenkostym finns kvar? Ifall du inte får tag på nåt! :)

  2. Linda
    Posted februari 6, 2010 at 19:40 | #

    Just det! Skicka på en gång! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>