© 2010 Linda HelmutSchmidt_röker

Altkanzler Helmut Schmidt fimpar inte ens på TV

Helmut Schmidt (Bundeskansler i Tyskland 1974-1982) är 91 år gammal och still going strong. I går gästade han talk-showen Beckmann på bästa sändningstid. Schmidt har massor med intressanta åsikter vad gäller det mesta: Obama, Afghanistan, socialsystemet, historia … han har style, gubben.

Om man lämnar samtalsämnena åt sidan måste jag alltid förundras över hans envisa nikotinlast. Schmidt är kedjerökare, politiskt inkorrekt så in i Norden. Men det ger han fasen i. Och han ställer inte upp på något som helst TV-uppträdande om han inte får röka under tiden. Det spelar ingen roll hur kort programmet är. Altkansler Schmidt finns inte på kartan utan en askkopp framför sig på bordet. Samma sak gällde förstås i går. Efter programmet skrev en kompis följande som status på Facebook: ´

Om man skulle röka bara då när Helmut Schmidt inte röker, skulle man räknas som icke-rökare. :)

Så sant, så sant.

Hittade ett klipp från i går på Youtube. Skulle kedjerökning i TV-soffan på det här viset vara möjligt i Sverige? Tror inte det.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>