© 2010 Linda Gran_klein

Vår tur att känna av Xynthia

Efter att härjat klart i Frankrike är det nu Tysklands tur att smaka på stormen Xynthia. Massor med flyg har ställts in och Deutsche Bahn har stoppat tågen. Här i München har det varit extremt blåsigt hela dagen och himlen har växlat färg fram och tillbaka i alla blå nyanser som finns. Jag fick lite grus i ögonen när jag var ute, men das war’s. Så illa som i Frankfurt har vi det inte. Där måste det ha varit extremt i dag. Det är allt lite otäckt att se hur folk håller sig fast vid lyktstolpar eller ramlar omkull och skräp och skyltar flyger genom luften. Staden fick stå ut med orkanvindar på upp till 115 kilometer i timmen under söndagen. De första tyskarna har redan satt livet till. Fem personer har dött i stormen.

Låt oss hoppas att stormen avtar innan den kommer till Sverige.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>