© 2010 Linda IMG_1748_klein

Spätzle

I dag blev det Spätzle till lunch för min del. Det som ser ut som en läskig maskgrop är en typ av pasta som har sitt ursprung i Schwaben (del av Bayern) och serveras i liknande former i Ungern och Slovakien. Spätzle är ganska enkelt att göra: ingredienserna är mjöl, ägg och vatten. Degen river man sedan med ett speciellt Spätzle-rivjärn. Enklast och nästan lika billigt är det dock att köpa färdigt (som jag ALLTID gör).

Spätzle äts som tillbehör till exempelvis kötträtter och är nog lika vanligt här nere som potatis i Sverige. Jag kör min egen variation och steker med rivna morötter i olivolja, vilket blir supergott.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>