© 2010 Linda IMG_1867_klein

I blodsugarnas förlovade land

Efter pest kommer kolera. Folk har frusit, blivit deprimerade, halkat, slagit sig och dött under vintrarnas megavinter som nu äntligen har kastat in handduken. Men nytt elände avlöser det gamla. Jag vet inte hur det ser ut hos er, men jag har i alla fall lyckats bosätta mig i Tysklands värsta fästingdjungel (se rött område på kartan). Alla som antingen bor här eller ska hit på semester rekommenderas FSME-vaccinering.

Tydligen blir fästingarna bara värre för varje år. Eftersom jag numera har privat sjukförsäkring kanske jag borde pallra mig till doktorn innan grillfesterna vid Isar drar igång.

Annars tycker jag att bilden är väldigt härligt. I AZ (som kan jämföras med Aftonbladet) klagas det över att bensinen bara blir dyrare och att motorvägen korkas igen av så många vägbyggen. På BILD:s löpsedel presenteras dagens nakna tjej.

Det intressanta med de här tidningslådorna tycker jag är att de inte är låsta. Inne i lådan sitter en liten sparbössa, där man stoppar ner sina mynt och därefter tar sin tidning. Stöld är olagligt, står det på en stor lapp på locket, men kontrollanter finns det väl knappast. Jag undrar ändå om det inte måste bli en hel del svinn.

One Trackback

  1. [...] DE(MUC) » I blodsugarnas förlovade land [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>