© 2010 Linda IMG_2041_klein

Överallt gleiche Scheisse!

Jag tycker det är lite läskigt att man överallt lyssnar på samma musik och tittar på samma TV-program. Det uppfinns ett dokusåpformat någonstans (helst USA eller England) som sedan exporteras i raketformat till andra länder och andra TV-tittare. America’s next top model är ett sådant format som slagit hur stort som helst här i Tyskland med en elak Heidi Klum i spetsen. The biggest losers är ett annat exempel, där tjockisar ska få hjälp att gå ner i vikt. I Tyskland har man behållit det amerikanska namnet och det måste vara så otroligt förnedrande för överviktiga med diabetes och ryggproblem att leva framför kamerorna i en T-shirt vars trycker säger att man är en stor förlorare. Let’s dance gick en säsong 2006 och nu kommer kändisarna i dansskor tydligen tillbaka.

Det är klart att det är roligt med tävlingar, men blir det inte långdraget att vecka efter vecka följa kandidater och rösta och hej och hå? Vad är det för fel på gamla hederliga På spåret eller Så ska det låta?

Tack och lov finns det i Tyskland fortfarande Wetten dass, ett tyskt underhållningsproram som sänds sedan 1981 och anses vara Europas mest framgångsrika TV-show. Programledare är Thomas Gottschalk, vars frisyr inte ändrats mycket sedan 1987 då han äntrade showen som programledare. Konceptet är enkelt: Person X hävdar att han kan göra något helt otroligt, t.ex. hoppa på ett ägg utan att det går sönder. Kändisar får ta ställning: kommer ägget att gå sönder eller inte? Därefter hoppas det på ägget. Förlorar kändisen blir det ett straff som bestämts i förväg. Detta kallar jag lite hederlig underhållning. Tacka vet ja 80-talet! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>