© 2010 Linda Bundestagkuppel_klein

Westerwelle fjantar för mycket

I dag var jag hos doktorn som gav mig en akutspruta kortison. I väntrummet passade jag på att läsa en Spiegel-artikel om Guido Westerwelles insats som Tysklands utrikesminister. Rolig läsning var det inte. Faktum är snarare att vi har en pinsam pajas till utrikesminister, en person som tycker det är spännande att åka runt i hela världen och träffa berömda politiker. En person som glömmer sina egentliga uppgifter. Så fort han öppnar munnen flödar flosklerna, han säger verkligen inte ett enda ord med substans och så fort han dyker upp någonstans utanför Tyskland rinner sensationssvetten på hans rodnande panna. Man riktigt märker hur nervös han är av att träffa statsledarna.

Det mest pinsamma är förstås att både politiska ledare och ambassadörer i sitt bemötande visar att de inte håller den fjantige Westerwelle för mycket. Alla vet att det är Merkel och ingen annan som har byxorna på i utrikespolitiken.

Nåja, som tur är vet Merkel hur saker och ting fungerar. Kanske hon med tiden lyckas tämja den liberale ungtuppen som tycks ha glömt bort sitt politiska kall.

I morgon blir en långdag på Bauma med fyra intervjuer. Jag ägnade hela dagen i dag åt att leta fotograf. Vulkanmolnet har definitivt satt stopp för fotografen som skulle komma från Stockholm. Och att hitta en annan för två hela dagar på så kort varsel var inte det lättaste. Men det ordnade sig och jag är redo för mässan. Förhoppningsvis går allergin tillbaka ordentligt tills i morgon bara.

Foto: © Christian Seidel/ pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>