© 2010 Linda IMG_2090_700

Min andra och sista dag på mässan

Världens största mässa för byggmaskiner är avklarad för min del. Sammanlagt fem intervjuer har det blivit på två dagar och massor med input och intryck som nu ska samlas i artikelformat.

I morse hade jag lite tid över och kunde spana runt lite. Som gammal bondjänta fastnade jag för traktorerna. Och provsitt i den coola lastbilen blev det förstås också! :)

Traktorer ser så snälla ut!

Nästan alla byggmaskiner är gula.

Och mässan var helt klart färgglad. Tyvärr missade jag världens största grävskopa som stod utställd någonstans i myllret av jättemaskiner.

På eftermiddagen åkte vi från mässan till en byggplats för att se byggmaskiner in action. Byggherren var en så otroligt gemytlig och trevlig urbayer som värmde hjärtat med sin breda dialekt och gästvänliga sätt. Vi pratade rätt länge om problematiken med världskrigsbomber på byggplatser. Ni kanske minns att jag skrev om det för ett tag sedan? Exempelvis den här byggplatsen hade sökts igenom av en bombgrupp innan själva grävande kunde börja, vilket är rutin speciellt vid byggplatser i närheten av tågrälsar. Infrastruktur var ju ett strategiskt bombmål. Även här hittade man en bomb som måste säkras innan själva bygget kunde dra igång.

Att koordinera lastbilar och grävskopor för en fotoshooting är förstås inte det enklaste.

Men vi gjorde vårt bästa i dammet och alla var otroligt hjälpsamma.

Lite till vänster tack!

Kanon!

Pratade en stund med en lastbilschaffis och sedan var vi klara.

Kvällen är vigd åt transkribering och genomgång av allt material jag har samlat på mig. Sascha försvann på Biergarten för ett tag sedan så jag har lite lugn och ro! :)

2 Comments

 1. Posted april 23, 2010 at 01:17 | #

  hej hej

  jag sökte på översättare och blogg och hamnade hos dig. hoppas allt är bra med dig! jag funderar på att plugga till översättare så jag tänkte bara höra lite hur det är. jobbar du som frilans eller anställd? vad tjänar man på ett ungefär?

  vad har du läst för utbildning för att bli översättare? finns det många jobb att få?

  ha en bra dag!
  hälsningar Anna

 2. Posted april 23, 2010 at 09:02 | #

  Hej Anna! Kul att du hittade hit. Jag har mailat dig med några tips. Ha en bra dag! Kram/ Linda

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>