© 2010 Linda hajue12_Almfest

På vernissage hos Hajü Staudt

De senaste dagarna slåss jag mot några av de sämre sidorna av den tyska mentaliteten, nämligen det byråkratiska, överkorrekta och pedantiska. Massor med folk lägger sig just nu. Vill inte klaga för mycket, men jag säger bara en sak: allt för många tyska kockar gör en riktigt dålig sauerkrautsoppa.

Därför tog jag en liten avstickare till Giesing vid niotiden i kväll och en fotoutställning av en av Saschas goda vänner Hajü (förkortning för Hans-Jürgen). Där träffade jag en hel bunt kreativa, intressanta människor som alla sagt nej till högbetalda jobb för att få vara lyckliga istället. Mycket inspirerande. Och vet ni vad: En av killarna som var där ska flytta ut på landet och ringer oss när hans Altbau-trea i Giesing blir ledig. Jag vågar knappt tro att det är sant – därför glömmer jag bort det nu och blir glad då istället, då när han kanske ringer någon gång i framtiden. Hoppas, hoppas!

Här några smakprov från utställningen (bästa fotot tycker jag är det med grabbarna i Lederhosen som kissar i rad)

Foto: © Hajü Staudt, www.hajuestaudt.de

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>