© 2010 Linda engX

Så här jäkla härligt är München

Det finns dagar då jag är helt övertygad om att München är Tysklands bästa stad, dagar då min kärlek till Berlin och Hamburg får stå tillbaka. I dag är en sådan dag. Jag har nämligen börjat ladda inför en av årets absoluta bio-highlights: Den 20 maj har filmen Keep Surfing premiär. Filmen som gjorde succé på Münchens filmfestival förra året är en dokumentärfilm om surfarna i München och sträcker sig 35 år tillbaka i tiden, då den eviga vågen i Eisbach i Englischer Garten upptäcktes som surfspot.

I dag är München ett av stadssurfingens givna kort och det finns inte en turistguide till München som inte listar surfarna som en av de hetaste sevärdheterna. Surfarna själva kommer från världens alla hörn. Trailern till filmen är mycket lovande och visar helt underbara bilder från München, kolla in här: 

Om ni har vägarna förbi här i stan är det här ni hittar surfarna:

Eisbach (precis bredvid Haus der Kunst)

Eisbach är en väldigt ström bäck som flyter genom Englischer Garten. Vattnet är svinkallt även på sommaren så alla surfare bär neoprendräkt. På botten finns en tröskel som pressar upp vattnet till en ständig våg. En i taget turas surfarna om att rida vågen. Alldeles nyligen blev det officiellt tillåtet att surfa här.

Floßlände i Thalkirchen

Lite lugnare våg och större vatten som gör det möjligt för fler att surfa samtidigt.

Wittelsbacher Brücke

Här surfas det vid högvatten eftersom vågen bara uppstår då. Officiellt är det förbjudet.

Här några bilder från ett av mina besök vid Eisbach.

2 Comments

  1. Madelene
    Posted maj 6, 2010 at 16:28 | #

    Åå de här känner jag igen! :D

  2. Linda
    Posted maj 6, 2010 at 16:29 | #

    Bilderna är från när du och jag var där! Tänk vad mysigt vi hade det, lilla kusin! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>