© 2010 Linda IMG_2242_klein

Lugnet före stormen

I morgon, mina damer och herrar, ska Sascha och jag på brakbröllop. En f.d. kollega till mig gifter sig. De är perfektionister och har filat på planeringen i nästan två år. Den borgerliga vigseln ägde rum på ön Sylt i måndags eftersom man i Tyskland inte bara kan gifta sig kyrkligt. Då räknas det inte av staten. I morgon blir det därför kyrkbröllop vid sjön Chiemsee någon timme utanför München och då är äktenskapet välsignat inte bara av tyska staten utan även av han där uppe. 

Jag håller tummarna allt vad jag kan för att vädret ska bli fint, men oddsen ser inte bra ut. Prognosen säger 10 grader och spöregn. Trist eftersom bröllopstårtan ska intas på en båt ute på sjön. Förvisso säger man ju att regn på bröllop betyder tur. På mitt regnade det jättemycket och när min kompis Jennie gifte sig i vackra Tyngsjö i Dalarna stod det också spön i backen. Det är alltså ingen katastrof, bara lite opraktiskt.

På kvällen har vi firat min svärmor som fyller år i dag. Vi firade hos Franco på Il Golfo och jag åt en av mina älsklingsrätter – spaghetti med färsk tryffel. Helt underbart. Massor av vin och grappa blev det också. Nu måste jag stryka outfiten till i morgon. Vi måste åka redan vid åtta-tiden eftersom mottagningen börjar klockan elva.

Jag hoppas verkligen att solen tittar fram så att jag kan ta lite fina foton vid Chiemsee. Det är en otroligt vacker och enormt stor sjö som brukar kallas ”Bayerns hav”.

Ha en fin helg, allihop!

One Trackback

  1. [...] Dieser Eintrag wurde auf Twitter von Linda Karlsson Eldh erwähnt. Linda Karlsson Eldh sagte: Lugnet f% (http://bit.ly/d7oJaw http://bit.ly/aRy3Wn [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>