© 2010 Linda fotbollsfans_klein

Fotbolls-VM, här kommer vi!

Att gå på fotboll i Tyskland är otroligt häftigt och har ni möjligheten att se en bundesliga-match så gör det! Det är kanske lite extra bollsnack för tillfället med tanke på att Michael Ballack (lagkapten för landslaget) är skadad och missar fotbolls-VM.

Hörde till min fasa att Bastian Schweinsteiger förmodligen tar över kaptensbindeln i Sydafrika. Jag gillar nämligen inte Schweinsteiger. Jag kommer från en stolt fotbollssläkt: Min farfar grundade laget Films SK, där jag spelade i flick- och senare damlaget tills jag skadade korsband och minisk när jag var 15. Därför har jag både spelat och kollat på en massa fotboll. Och sällan har jag varit så förundrad över en spelar-hype som den med Schweinsteiger. Det känns som att vad han än gör så blir han höjd till skyarna.

Min tyska landslagsfavorit är Philipp Lahm, en riktig arbetsmyra som gnor och gnetar där på ytterbacken och jagar bollar som en hårddrillad jakthund. Han får sällan uppmärksamhet utöver det vanliga. Men den gänglige och extremt ojämne Schweinsteiger får himlens lov när han träffar ett rätt av tio

Jag har hittat en underbar video med sång från fotbollsarenorna. Det tyska skränandet är försett med text. Visst blir man sugen att gå på fotbollsmatch?

Pippi Långstrump hörs även på de tyska arenorna, men man skippar texten! ;)

Foto: © Klicker/ pixelio

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>