© 2010 Linda Sallad

För nyttig mat eller för elaka bilförare?

Jag tror jag äter för mycket nyttig mat för tillfället. I alla fall blir jag lätt irriterad. I dag är det tysk bilkörning som är offer för min irritation. Det har jag skrivit om förr här på bloggen, men jag bara måste upprepa mig.

Jag är dålig på att köra bil, det medger jag. Jag tog körkort för bara två år sedan och kör alldeles för sällan. Egentligen kör jag bara bil när jag är hemma i Sverige. Där går ju allt mycket långsammare och jag känner mig säkrare. Jag är inte riktigt så tjenis med den (tyska eller bayerska?) mentaliteten att tuta så fort någon kör iväg en kvarts sekund för sent efter att det blivit grönt eller håller bara 40 i en 30-zon. Kör man lite försiktigare än genomsnittet blir man inte bara omkörd och uttutad. Nej, man blir ofta totaldissad och idiotförklarad, vilket är extremt jobbigt för lite mer ovana bilförare som jag.

Men inte bara det. Folk i allmänhet kör inte så bra som man skulle kunna förvänta sig av billandet Tyskland. Dagens åktur genom stan (från Nymphenburg till Giesing) bekräftade detta. Ok, folk är sura för att vädret är jävligt och regeln är dåligt väder = dålig körning. Men man kan ju ta det lite lugnt. Det trängs, tutas och körs allmänt skitdåligt. Där finns tanten i Opel som struntar i alla andra och kör med the ass all over the place som man skulle sagt i underbara Tompa-rullen Days of Thunder. Där sitter snorungen, som tittat för djupt i hårgeléburken på morgonen, bakom ratten på porschen och susar fram som en batmobil över filerna. Och så alla andra som är allmänt sura och svåra. Fort som satan ska det gå. I dag såg jag en bil som körde på cykelvägen för att komma fram fortare till filen som svängde till höger. Jag blir såååå trött …

Jag måste säga att jag när jag är i Italien slås av hur mycket trevligare italienare kör bil än tyskarna. De håller sig inte alls efter reglerna, men de kör liksom street-smart. Genom att avvika från det perfekta blir resultatet säkrare. Mindre tutande, mer hänsyn, bättre flyt i trafiken och inga förare som sitter och skriker som pyskopater bakom ratten.

Nu är ju allt relativt. Mina kompisar här nere säger till sitt försvar att fransmännen är ännu större arslen i trafiken, vilket jag inte kan verifiera eller dementera eftersom jag aldrig bilat i Frankrike. Ja, att åka bil i Ryssland, Egypten eller Israel är ju inte heller någon dröm.

Jag tror jag håller mig till hederlig svensk snigeltrafik, där det är ok att köra en skrotbil och där människor förblir människor även när de satt sig bakom ratten.

I morgon ska ni få träffa min vän Gunther som är lite som mig – en tysk som flyttat till Sverige och stormtrivs. För jag trivs ju väldigt bra i Tyskland. Man agar ju den man älskar! :)

2 Comments

  1. Rebecka
    Posted juni 17, 2010 at 13:57 | #

    Du e såååå söt syrran! hehe tuta å kör! kram

  2. Linda
    Posted juni 17, 2010 at 17:09 | #

    Taaack sis! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>