© 2010 Linda IMG_2930_klein

En fika i regnet på Marienplatz

I dag träffade jag en god vän på en liten kvällsfika på Marienplatz. Det blev kaffe och Brezel med gräslökskvarg och sedan en spritz på det. Vi tittade på folk, skvallrade lite om folk vi känner och tyckte synd om alla de arabiska kvinnorna med sina många inköpspåsar i det kalla regnet. Den här tiden på sommaren är stan alltid full med rikt folk från emiraterna. De flyr hettan hemma och roar sig somrarna igenom med att shoppa på ett bra mycket svalare Münchens olika lyxstråk. Den här sommaren måste dock vara rena vintern för de stackarna. Men man får som sagt alltid se det goda i det dåliga. Det är ju faktiskt riktigt mysigt att dricka kaffe när regnet smattrar. Och på caféerna finns det ju oftast filtar så att det räcker till.

Sascha är ute och äter sig mätt på seefood-restaurang Hunsinger’s Pacific i muséet Neue Pinakothek. Ska tydligen vara extremt bra och till ok priser: menyer från ca 40 euro. För alla er som gillar fisk och skaldjur. Det är annars inte någon specialitet i stan som ju ligger en bit från havet.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>