© 2010 Linda IMG_2982_klein

Snyft, snörvel, hemlängtan – Det var jag, Vickan och ZDF i går!

För ett tag sedan rensade jag garderoben och hittade en sverigeflagga. Konstigt, jag hade inget som helst minne att jag någonsin köpt en. Men där, bakom skokartonger och flytvästar (jag inte heller mindes att vi hade), låg det blå-gula tygstycket och längtade efter en flaggstång.

- Typiskt svenskar, suckade Sascha som tycker att vi är det mest superpatriotiska folk på jorden.

Nåväl. Jag stoppade tillbaka flaggan bakom skokartongerna.

Där fick den inte stanna länge. I går drogs den fram och Sascha fick allt vatten i världen på sin fördomskvarn . Efter några timmar framför TV:n, ZDF och sammanlagt sex jobbiga kommentatorers hårda arbete att presentera samma fakta gång på gång mellan klockan 13:05 och 19 var jag nämligen alldeles till mig av adelsromantik och hängde ut åbäket genom ett av fönstren mot gatan.

Det spelade ingen roll att en av de kvinnliga TV-experterna envisades med att kalla Carl Philip Carl Gustaf. Det gjorde ingenting att man satt och gafflade och diskuterade i evigheter om t.ex. varför det sköts 21 salutskott och man bad TV-tittarna att maila och berätta. Tjatet om bröllopskyssar hur, när och var lyssnade jag inte heller på.

Men jag grät med kungen.

Och följde spektaklet …

från början …

… till slut.

Och kanske det är politiskt åt skogen att skattebetalarna pröjsar för en kungafamilj. Men vi betalar för så många andra, större dumheter. Så då kan vi lika gärna betala för lite glamour och guldkant på vårt avlånga land.

Och på min gata i München svajade en ensam sverigeflagga en hel dag.

Foton: privat & screenshots ZDF

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>