© 2010 Linda IMG_2980_klein

Midsommar nalkas

I helgen firar Sverige midsommar.  Det gör vi inte här. Här nere på kontinenten finns det på tok för få hedniska och naturreligiösa inslag i samhället. Var finns exempelvis mina älskade troll? Det längsta man kommer här i Bayern är väl Wolpertinger som är ett konstigt blanddjur mellan ekorre, hare och alla möjliga andra skogsinvånare. Men trollen, älvorna och jättekasten lyser med sin frånvaro. Det som ju är charmen med de djupa skogarna. Samma gäller traditionen att dansa kring fallos-symboler, hoppa grodor och snapsa. Jag har inte gjort det på flera år, men är bra sugen. Tyvärr ska jag på bröllop vid Ammersee på lördag och får inte ens chansen att ordna något eget midsommarfirande med svenska vännerna här nere.

Midsommar är ju även för tyskarna en otroligt svensk företeelse, men man lägger mestadels märke till det genom att IKEA:s blir lite väl intensiva med sin reklam då och försöker provocera överdriven midsommarstämning. Är det förresten någon som minns den där hemska reklamfilmen IKEA kom med för några år sedan, den som blev förbjuden? Visst träffar den lite rätt, men eeeeeelakt är det ändå! :)

Som alltid när det är högtider på gång saknar jag min systerson Max (se bild). Han ska dock få ta igen lite quality time med sin tant Linda någon gång på sensommaren. Det börjar bli dags för årets två veckor i Sverige, förmodligen i augusti.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>