© 2010 Linda DSC01595_klein

Det är väl vädret …

Alla människor är hemska just nu  -- till och med jag var hemsk i går och bråkade med Sascha utan anledning. Har extremt dåligt samvete, men tyvärr funkar det ju inte så att onda ord försvinner om man uttalar dem baklänges ett par gånger.

Men hemskare än jag är alla andra. Nyheterna är fulla med märkliga och deprimerande nyheter, som att en bonde i byn Malchow (var i Tyskland den nu ligger) i ren ilska försökte köra sönder sin dotters hus med sin traktor -- tills polisen sköt sönder däcken, det varnas för den dåliga vattenkvaliteten vid landets kuster och samtidigt noteras att oljepamparna nu lyckats paja en oljeplattform även i det vackra Röda havet.

På jobbfronten inträffar massor med otrevligheter för tillfället. Ta dagens exempel: Jag gjorde en lång översättning till ruskigt billigt specialpris i slutet av förra året. Egentligen tog jag bara uppdraget för att det var en spännande, historisk text och jag hade luft just då. Nu har jag tjafs med kunden för att jag vill ha en halvtimmes betalt för en extra korrläsning som inte var avtalad. En halvtimme! 

Jag vet att det låter löjligt från min sida att tjafsa om en halvtimmes jobb, men det har varit så många liknande situationer den senaste tiden. Folk vill ha dina tjänster, men vill betala så lite och så sent som möjligt. Problemet är att du försöker vara schysst och tillmötesgående, men det finns så många där ute som gärna tar hela handen om du erbjuder ett finger. Sedan sitter man där med sina kompistjänster och filar på texter utan att få en cent. Om någon av mina fina, okomplicerade kunder läser det här skickar jag energi och tacksamhet till er för att ni är som ni är.

Men en sådan dag är det i dag. Jobbiga e-mails, människor på tråden som du är glad befinner sig just på andra sidan tråden och inte face to face, post som enbart består av räkningar samt ett riktigt uselt humör.

Som tur är finns det musik i sådana här stunder. En sång jag har lyssnat på nästan hela mitt liv när jag varit nere är den här:

Jag bara älskar Annie. Växte upp med filmen och musiken fastnade riktigt ordentligt under hårrötterna. För vet ni vad? Jag är en supernöööööörd! :)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>