© 2010 Linda IMG_3045_700

Min midsommarafton!

Midsommarafton ska man fira i Sverige egentligen. Med sill, potatis, nubbar, majstång och blommor i håret. Jag har så fina minnen från barndomens blomplockning. Hinkvis med smörblommor, hundkex och midsommarblomster kånkades hem till stången. Midsommar är ju också den tiden i Sverige som det blommar som allra mest. Men vi är ju som sagt bjudna på bröllop i morgon och får fira det istället.

Så i dag är för mig en vanlig vardag vid datorn. Men i mitt hjärta är det midsommarstämning och därför har jag givit mig själv ledigt nu.

Till lunch blev det ingen sill, men däremot nyttig kvarg med massor av linfrö (ska vara bra mot rynkor).

Sedan satt jag en stund på balkongen och gladdes åt att kryddorna växer och frodas efter den långa regnperioden. Solen skiner och vi har 23 grader varmt, vilket jag hoppas ni har i Sverige också i dag.

Jag kom på att jag ju faktiskt har några älgar ståendes i lägenheten.

Man är väl ingen äkta utlandssvensk utan älgar lite här och var. Hmm … varför har jag ingen dalahäst? Har alltid gillat dalahästarna.

Jag bläddrade lite i en gammal dagbok från 1988 för att kolla vad jag gjorde på midsommar dåförtiden, men jag hade väl så himla roligt att jag inte hade tid att skriva någonting.

Ändå tog jag igen lite gamla sommarlovsminnen från denna härligt sorglösa tid.

Kära Dagbok. I dag åkte vi till ett varuhus som man fick köa för att koma in i. Det var jätte-trångt.

Jo, Ullared var en viktig del av våra sommarsemestrar i Falkenberg ska ni veta. Och ja: Vi hamstrade också fryspåsar! :)

Det som är så härligt med barn är att de för det mesta inte bär så många tunga funderingar i huvudet. Jag läser gärna just om semestern, allt verkade så skönt och fint. Vad sägs om den 3 augusti, 1988:

Kära dagbok. Idag var det doktor Snuggles på tv. Och idag åkte vi och badade. Pappa och jag gick ut i vågorna. En del var högre en mig. Men jag hade flytväst men jag åkte med vågorna.

Eller dagen efter:

Kära dagbok idag åkte vi på flygmuseum. Det var fullt med gammla bilar och bombflygplan och en helikopter. I ett enda flygplan fanns över 100 knappar och spakar. Sen åkte vi hem

Det dröjde några år innan man började fundera ordentligt över bomberna som det där flygplanet släppte någonstans. Det var knapparna och spakarna som hängde kvar i minnet.

Nu ska jag iväg till Kaufhof – ni vet de där praktiska betongklumparna till varuhus där man kan köpa allt. Jag ska inte köpa fryspåsar den här gången utan lite presentpapper, kort, strumpbyxor osv inför bröllopet i morgon. Liksom oss ska Jonas och Anja gifta sig på en båt. Sascha och jag är förstås mycket stolta trendsättare!

Glad midsommar till alla glada midsommarfirare i dag!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>