© 2010 Linda IMG_3366_700

Något jag snappat upp från svärmor

Ibland kan man inte bli annat än språkförvirrad: Hemma pratar vi tyska, senast i dag har jag skrivit artikel på engelska, när mina svärföräldrar tittar förbi går de loss på ryska och ringer familjen hemifrån sitter man någon timme och gaggar roslagsmål.

Men förutom språkförvirringen finns det massor med fördelar att vara en multi-kulti-familj som vi är. Särskilt vad gäller mat är det stora skillnader mellan det svenska, tyska och ryska köket. Här är ett enkelt och jättegott recept på ett pizzaliknande tilltugg som svärmor brukar servera exempelvis till soppa. Jag tvivlar på att det är en rysk specialitet utan snarare en produkt av att även min svärmor bott i en rad olika länder.

Man behöver:
tortilla-bröd
riven ost (helst mager)
dill
olivolja.

Så här går det till:

1. Täck ett tortilla-bröd med ett tjockt lager riven ost.
2. Strö dill på osten.
3. Lägg på det andra tortilla-brödet som ett lock och stek hela skapelsen i en oljad  stekpanna på båda sidorna tills osten är smält. Var försiktig när du vänder så inte osten ramlar ur. Skär i bitar och servera! Klart!

Går på bara några minuter och man blir förvånad över hur gott det är.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>